21732-10

21732-921732-821732-10

Mer bilder från Lördagens uppskjutningar..  Två stora bilderna visar Mattias raketer.
Python, den gråa stora pjäsen vart lite felkonstruerad.. och skruvade sig upp i luften.
Den lilla bilden.. visar hur det kan gå, ifall motorn bränner av ett snöre som sammanbinder de två raketdelarna. (Kropp o noskon). Det är på detta snöre man hänger fallskärmen eller en streamer. ca 200 meters fritt fall, resulterar i en raket som på nåt magiskt sett, blev några centimeter kortare.   Raketen kunde dock repareras på plats, som väl var och flög sedan fint igen.  Vi prövade med att använda 18mm C motorer, i stället för 24mm D. funkade rätt bra faktiskt. Raketerna flög då lågt o sakta..

Men men.. Krutmotorer är dyra iaf här i Svedala. Har vart inne på att fixa sockermotorer, och det projektet läggs på is ett tag till. Vi har nu funnit andra alternativa motorer. Micro-hybrid!.  Mattias hittade ett ställe i Göteborg som säljer Lustgaspatroner till gräddsifoner (N02).. Och genast blev det betydligt enklare med microhybridare. Caveman säljer färdiga motorer, och med dessa medföljer 3 patroner.. men nu när vi funnit patroner här i Sverige så blir det enklare att få tag i dem.  Och inte var dem dyra.. mellan 3.50/st till 3.75kr/st beroende på antal.  Vi i Samra tittar nu på detta, och om allt går väl så beställer jag min första microhybridare inom kort. Nu måste jag fixa min MAD (liten magnet detektor, som löser ut fallskärmen vid topphöjd). Skall bli kul de häringa..   Kraften i dessa micro varianter motsvarar en D-E motor. dvs inte jättekraftiga.. men går säkerligen att fixa.

www.cavemanrocketry.nl (engines)

Happy Skies!!




21732-7

21732-7
Up up and awaaaaaay..  Min sky-torpedo på väg upp.. tyvärr också på väg bort för att nåra minuter senare, fastna längst upp i ett träd. No way I´m getting this back.. :P Nåväl. lyckades idag klona raketen, så ingen större skada skedd..


21732-6

21732-6
misslyckat försök med kamera..   batteriet lossnade ur kameran och pga fick vi ingen bild av färden.
Raketen landade dock väldigt fint. :)


Godis!!

Godis!!
Lördag 9/9 var det aktivitet igen på Slöinge Space Center ;).
Tre raket tokar intog fd Ridbanas parkering för att under dagen skjuta upp lite smått och gott.
Rasmus som ni ser i bild tillsammans med mig, är liksom jag de två första Samra medlemmarna som träffats på länge för raketandet.
Hela dagen från kl 11 till 17 strecket sköts det hej vilt. ca 20tal skott .  
En ny kille som jag inte träffat, Mattias som är Samras senaste medlem hade med sig två raketer.
Och till skillnad från mig och Rasmus, lyckades han varken skjuta bort någon raket eller ta jordprov.
Vi körde med streamers, på de som gick högst men dem drev ändå en bra bit bort.

Lite åskådare kom under dagen och bevittnade några skott, vilket var mkt roligt,  desvärre kom inte lokal tidningen.. de ringde däremot på söndagen och fråga när vi skulle skjuta. :)

Allt som allt en mkt lyckad dag. trots tre försvunna raketer. !