Helisarna.

Japp, detta är mina två helisar.
Till vänster: HoneyBee King 2. Ca 55cm lång, med en rotorblads diameter på ca 60cm.
Till höger: Esky Lama V3. 35 cm lång o rotorblad med diameter på ca 35 cm.

Kul saker de häringa :)


tjohejj..

Idag kom den..  helin trodde jag iaf.  Fick hem ett avi där det klart och tydligt stod, att mitt paket från hongkong kunde hämtas ut från posten, tidigast kl 16 den 16/8.. dvs igår. Ahja, finemang tänkte jag, ringde bror  o snackade lite med honom om detta, och efter detta stegade jag iväg till affären för att plocka ut mitt paket.
Men icke!, det fanns bara inte.. borta , väck..  de gjorde en koll och då hade paketet befunnit sig i sorteringscentralen uppe i Göteborg igår natt vid 1 tiden.  Med andra ord, så hade posten missat att ta med mitt paket därifrån och ligger nu antaligen i Halmstad. Jahopp.. så man får väl vackert vänta te på måndag isåfall.

Svenska Postväsendet.. en klass för sig.


more choppers..

Som jag tidigare nämnt så beställde jag en ny heli i förra veckan.
E-sky HoneyBee King 2.   Den är nu på väg från Hongkong till mig, skönt att det börjar röra på sig :)
så den borde komma ner nu i veckan som kommer.  Fast frågan e om jag vågar flyga den osså hehe,
kommer köpa en del reservdelar i form av rotorblad mm kanske. 

1130 var total priset inkl frakt från HK iaf, inte så blodigt dyrt ändå. (räknade lite galet i förra inlägget dock ).
Tull o moms åker man väl på också antar jag, men jag sparar ändå in en 4-500kr minst på köpet.    Skulle inte bli förvånad heller om posten tar ut fraktavgift etc, hörde nånstans att det låg runt 100 lappen , plus ev postförskott a´ 60kr nästan. så ev vill då vårt kära postverk ha ca 160kr själva för leveransen,  men det är ju inte säkert, iom att frakten från HK till mig är betald  , vi får se om den saken. Har de möjlighet att suga pengar så tja, då gör dem det.  Likväl så blir det ändå en ca 400kr besparing.   Ahja, blir o vänta te nästa vecka o se vad som händer. :)

/K


jahopp..

Igår vart jag hos föräldrarna mina o flög lite med helin..  Det gick ganska bra faktiskt, förutom vid sista flygningen då jag körde lite för snabbt, och rotorbladen slog i varandra o helikoptern damp ner i backen.. vilket resulterade att stjärtbommen rök av. ^^  Blir te o limma med lite epoxy eller superlim. ingen idé att köpa ny  iof de är inte så värst dyra heller.. runt 60kr.. men ändå.

Blev ju riktigt sugen på heli igen, speciellt nu när man lyckats få upp coaxen o flyga.  så nu tänkte jag ge mig faen på att klara av det.  Så satt o glodde runt på nätet efter en någorlunda billig el-heli.
Hade egentligen bara två val. En Align-T-rex 450S och en E-sky HoneyBee King 2.
E-skyn var komplett med 6kanals radio o allt som behövs, o kostar ca 2papp här i svedala.
T-rexen, osså runt 2papp men då är det bara helin med motor och fartreglage. Den är iof också något större än E-skyn. Runt 6tusen kostar en T-rex komplett med allt.. vilket jag kände var lite dyrt.

Nåväl, satt o spana då in E-skyn i diverse svenska nätaffärer men alla låg runt 2k o uppåt.
Det är nu forum kommer bra till pass.. där fanns länkar till HongKong affärer.. ^^   o jess E-skyn fanns där för ca 900kr, hmm 1100 billigare än Sverige.. mmm, nu började det likna något.  Sen tillkom frakt på ca 200 och var uppe i 1300 där..  Sen blir det ju så med, att vid import så har paketen en tendens att fastna i tullen.. varav det tillkommer ytterligare kostnader för  moms och tull.. ca 29% . runt 300 räknat då på detta.   När jag räknat klart så kommer den totalt kosta ca 1500 .. fortfarande 500 billigare än svenska :)   

Sagt o gjort, så blev det då den helikoptern som beställdes.  och vi får se när den kommer hem.
Kommer undertiden att sitta som vanligt med simulatorn och coaxen vilket ger bra träning .

Reservdelar till E-skyn finns billigt här i Sverige iaf ,   blir o fixa ett träningställ med förståss.

Denna gång, (som jag säkerligen sagt tidigare) skall jag definitivt fixa det härina med heli..
Ni som följt bloggen lite då o då, vet ju vad jag tidigare sagt om de här..   snabbt man kan ändra sig då =)

Ciao!

helikopeter...pilota

nu börjar jag få ordning på koordinationen och har gjort nåra flygningar i syrrans trädgård.
I vind går de inte bra alls, men vid vindstilla så är det möe enklare.  flyger i cirklar och skall väl försöka mig på att flyga i åttor. Att hovra börjar gå bra , men hela tiden tänka på att konstant vara vaksam med kompensationen , när den börjar driva sidledes.   Fortsätter det så här, och mer övning i simulatorn, så tja.. då kanske det blir en T-rex eller liknande ändå så småningom.    Fortfarande har rotorbladen en tendens att gå av i tid o otid, speciellt vid mindre lyckade landningar eller vid kontakt med gräsmattan eller annat bröte. 

Vill ju kunna köra lite aerobatic, looping ossånt... men tja.. det går inte med denna helin iaf. Inte för att den är en coax heli, utan för att pitchen är fast (pitch är bladvinklen )..  hade det gått att ställa in den osså, med en femte o sjätte kanal så skulle de kunna gå.   Men det är överkurs just nu.

Nåväl,  fortsatt övning iaf  o tja..  sen får vi se :)

Out!