lite uppdateringar..

Är inte så jätteverksam på bloggen ser jag, men i stora drag vad som har hänt .
6kanals sändaren kom hem för nån vecka sedan, 2.4ghz computer anläggning från Italien.
Jag blir sk testpilot för just detta märke. Har prövat deras 8ch tidigare som var relativt enkel att programmera , men 6ch är ännu enklare att ställa in.  Verklig test blir det om nån vecka  då jag tänkte lufta Yaken.

Prövade lite igår Söndag att ställa in Yaken som jag ville ha den, bl.a reversera skevroder kanalen.
I min enfald fick jag för mig att den låg på kanal 3, och reverserade denna.  Kan lova att jag var glad att jag satt bakom planet!.. Motorn gick på fullgas (ca 0.5hk) och gummibanden som höll propellern gick av , ni kan ju bara gissa vad som hände.  Som sagt, hade jag suttit framför planet så hade det förmodligen blivit ett sjukhusbesök för min del.  Propellern är gjuten i nån glasfiber historia, sylvassa kanter (faktiskt för att skära lättare i luften) och ligger på 11tum i diameter. *aj*

Nåväl, det hela slutade ju bra och tillslut fick jag ordning på allt, genom att följa servokablarna in i mottagaren och på den avläsa vilken kanal skeven ligger på.
Ställde även ner utslagen på skev och höjd, så även om jag råkar dra fullt på sändaren, så rör sig rodren endast 75% av sina fulla utslag. Kan nog dra ner ända till 50% , detta gör att planet blir lugnare i början.  Sen allteftersom man vänjer sig, så kan man öka utslagen.. Vid 3D körning (avancerad aerobatic) krävs 100% utslag såklart :)
Och där är jag inte ännu kan jag lova.. Jag harvar bara omkring i luften  , nån enstaka gång kanske man lägger planet på rygg och flyger inveterat eller gör nån looping eller roll.. men inte så mycket mer än så.


Nåväl, många strängar har man på sin lyra.. och jag är nog rätt tacksam för det.. det betyder att jag alltid har något att pilla med :)

Bilar..


Tamiya samlingen..    sen ser ni en katt bland hermelinerna ;)
Längst upp:  Kyosho USA-1 EP .  anno 1990 , i superskick.
I mitten:  Desert Gator och the Frog  (tamiya)
Längst ner: Manta Ray (1990-91) och nån Nikko från 80talet.