Söndagen då blåsten slog till..

Varning utfärdad över södra sverige, Orkan på väg mot södra sverige, håll er inomhus. etc etc etc..*BLAAH*,
Detta var de första man såg på  aftonfablens nyhets sida, o HN för den delen osså.  Likaså på tv mm.
O vad bidde det av stormen då?:.  Jodå.. det blåser rätt friskt härnere.  Stod en stund i morse för o se om det blivit nåra stormskador.  Men icke.. träden vajar fram o tillbaka , men hmm.. Gudrun styrka? Nee inte direkt.
Läste iof att ca 40000 saknar El.. men inte jag .. antar att dem grävt ner alla kablar här nere.  :) , men kanske inte i inlandet.  Skall dock inte bege mig ut i skogen o lira iaf, med tanke på att det finns en del rotvältor från förra stormen , känns liksom lite lätt otrevligt .. Men men klass 3 varning på denna lilla blåst? .. pff.

När vi snackar storm, o orkaner så är våra rätt mesiga jämfört med de stora i USA.. (där iof allting är större, bättre, starkare .. jänkarna överdriver lätt ;) ) *hehe*

Nepp. sitter nog inne i dag o fortsätter med konstruktionen av min rymd-färja.
Har kommit relativt långt och det börjar bli färdigt. Men det har inte varit allt för lätt faktiskt.
färjan, noskon, dysor  har fått skäras ut ur vacuum formad plast. vars kvalité inte är den bästa.
Pilligt som fan o man har väl sluntit med kniven ett antal gånger.. till både plastens o fingrarnas förtret.
Men , det börjar iaf likna något nu. o det ser relativt bra ut.   Lite spackel kommer täcka de små skador som finns.   De andra två raketerna från Apogee  , tog inte så lång tid dock.. mer eller mindre "skaka påsen" o hälla ut en färdig raket ;).   Visst de är skit enkla att bygga, men ger inte riktigt samma bygg-glädje som nåt mer avancerat projekt. :)  Sen är det dock lika roligt att se dem flyga hehe.

Mina raketplaner nu är:  Inte skaffa mer raketer på ett tag. Utan spara ihop till antingen en Saturn V eller Saturn 1B från Apogee.  Troligtvis nångång i sommar. 
Försöka få ta om min licens för HPR  , och börja fixa ordning  GSE:t (Ground Equipment System).
Har även nåra raketer som jag tänkt ge bort faktiskt.. det börjar bli en del nu.
Och sist men inte minst:  motorer.. som jag fick nys om att, det gick beställa från Italien för en mkt billig peng. :D  jämfört med roffes är det halva priset eller tom mindre.  Italien skickar gärna gummikrutare till Sverige , via DHL eller nåt liknande. vilket inte kostar en förmögenhet alls.  Roffe begär 1500 kr oavsett antal gummikrutare som skall skickas.. vet inte vad han använder.. men så dyrt blir det inte med DHL eller någ annat företag.  De flesta logisitk företag, tar en ganska låg frakt-kostnad faktiskt. :)  

Kanske snart kan skicka upp den lille svarte saken igen på en G80 ^^ 

Be there :P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback