fortsatt flygning

Flygningen går framåt,  nu när jag är uppe i Länghem hos syrran går de lite enklare, pga hon har betydligt större vardagsrum.  Lite mer svängrum mao att hålla sig till.
Fast, nu flyger jag iof inte med Walkeran, den hade jag dels lämnat hemma och dels saknar den rotorblad..
Av nån händelse då, så var jag o syrran inne i Borås o shoppa lite. .skulle själv köpt en simulator så jag hade nåt att öva med här uppe.. men si, den var slut i lager och förväntades komma in nästa vecka.
Ahja, sprang runt inne på hobbex iaf, och tja..  de fick bi en E-sky Lama V3 coax istället..  samma  som Walkeran men denna både såg och kändes som bättre kvalité rakt igenom. Inte Walkeras lite halvt ihopslängda sak. ^^
saken var inte sämre än att Hobbex hade heli rea.. så den var tom billigare än Walkeran. 995kr .. o 900kr billigare än simulatorn. Ahja, fick med ett par extra reserblad iaf.

Nu sitter jag här o försöker hålla mig inom en rund matta på ca 1meters diameter.  de går sakta men säkert frammåt iaf.  :)   Inga rejäla krascher inomhus än iaf.. men gjorde en fin hos anns kompisar i deras trädgård. Vind och denna lille heli hör inte ihop helt enkelt. Minsta vindpust fick helin att flaxa utanför kontroll o ner i backen direkt.

får nu öva på denna iaf, sen får vi se som sagt om jag går vidare till större helisar..    ^^


det flyger o snurrar..

i lägenheten ^^ , fick idag min nya coax heli..  var lite strul i början då den var väldigt obalanserad, hur jag än trimmade , så gick det inte alls.  Så efter ett litet tag tog jag en titt på helin, o upptäckte att en balanseringsmutter var borta från flybaren (den balanserar och gör att helin blir stabil). Ahja, tänka lite och det fick bli en idiotmodd, med en liten vanlig mutter och häftmassa, för att få flybaren i balans.

När de vart klart, så blev helin mycket lugnare och vibrerade knappt någonting.
Så, nu har jag flugit runt lite och försökt mig på hovra på samma ställe.. trots att den är riktigt stabil i luften (går inte jämföra med vanlig 2blads heli.. de e lite jiddrigare), så krävs det att man hela tiden parerar helins rörelser, så man kan inte bara dra på gas o försöka.. :) lite mer input krävs.
Man behöver med andra ord flyga aktivt,   nu var jag iof med om nåra små missöden vilket resulterade i att jag fick beställa lite nya delar.  råkade hamna på en kartong bl.a , väggen nån gång o tja..  tar tid o lära sig. men går lättare för varje gång jag plockar upp den i luften iaf.  Så om nån dag eller två, så får jag väl försöka flyga runt i vardagsrummet.

Trots sina skador, flyger den fint ändå. ^^

Ahja, om detta bär vägen så  få jag se om de blir nån ny heli senare. =) (även om jag vet, att jag svor att aldrig mer flaxa heli..  de sket sig visst.

PicooZ är kul fortfarande, har en modell kvar.. men jämfört med denna.. är det mils skillnad i uppförande och enkelhet.  coaxen går dit jag pekar.. det gör inte picooZ :P

/Eders aerocopter pilot

Mhmm..flygedax igen..

Svor en gång i tiden att aldrig mer flyga r/c helikopter. pga jag aldrig hann lära mig detta ting.
Men.. det sket sig rejält.  Tack vare min bror, som visade en bild på hans polares coax-heli så kände jag återigen suget. Och jag satte igång o leta efter en billig coax-heli osså. 
Tog inte många minuter förrän jag hittade en på rsb-forumet.. 800 +frakt o då ingick tre extra li-po accar och allt annat som behövs. Tja.. nu fick iof killen som säljer vänta på att jag betalar honom,. så jag gav honom en hundring extra för besväret. så 1100 totalt med frakt.. inte så farligt med tanke på att den ligger på ca 1900 i butik =)

Coax?,  mm.. dubbla rotorer som gör att helin blir oerhört mkt stabilare än en vanlig. (ja, tills dess du lärt dig hålla den stabil med hjälp av gyrot förståss).  Så det blir bra mycket enklare att få upp den i luften , och sen gå vidare till en vanlig heli.  Den är inte begränsad av detta, utan klarar de flesta manövrar som en vanlig 4kanals FP heli klarar.
Dvs, snurra runt, hovra, stiga, flyga fram/bak och banka vänster resp höger.   För att göra loopings o andra konster behövs en heli med 5 kanaler minst , så du kan styra rotorhuvudet också.  =)

PiccoZ är ju en slags coax heli, men bara två kanals.  du kan flyga upp o ner och frammåt om du tyngde ner den lite i nosen.  Sen säljs det ju bra många 2kanals r/c helisar på marknaden, med samma funktion som Picco Z.  Skall man lära sig flyga riktig r/c heli, så är 2kanalarna ajabajja. Dem ger ingen träning alls faktiskt, utan kan bara ses som ren leksak, så om man tror att man kan lära sig flyga med hjälp av dem, så går det tyvärr inte.  
Då är det bättre med en coax 4 kanals heli , samt en massa simulator träning. =)

Sitter med Clearview, kostar 30usd men sen har man gratis uppgraderingar resten av "livet".    Det är jämfört med många andra sim väldigt billigt, men är i många fall bättre (har bättre fysik etc) än många dyrare.  
såg nån jämförelselista på olika simulatorer som var betygsatta från 1-10, var en erfaren känd r/c pilot som testat.
FMS (gratis) fick 2 , mao det funkar men inte mer.  Clearview fick 7 , billigt och bra men saknade det liiiilla extra.
Därimellan hamnade faktiskt betydligt dyrare simulatorer,  som vissa kostar en bit över 2k

What else??..  fick osså tag på en ny båt. Protech 380.  Liten micro båt, för Eco-mini klassen  o poolrace.
34cm lång,  Speed400 motor , med ett 8.4voltare så lär den gå kvickt för sin storlek.  Väntar dock på ett 20amperes fartreglage..  sen blir de åka av. =)

Ev, kommer jag uppgradera den med en borstlös motor i 400klassen, ca 450kr för den,  samt då ett passande reglage. för samma peng. så runt 900 för det.  Lägger man då till en lipo cell på 7.4 eller 8.6volt så kommer det bli fruktansvärt fjutt på båten.  Fortare desto roligare ^^     that´ll be fun.


Nu på semestertiden skall väl det hinnas med, liksom mycket annat.. bla. minst två besök på sjukan.
Blodprover för att kolla upp ev mer allergier, samt röntgen av mina lungor.  Har ju haft besvär nu sen i dec/januari och inte fått vara frisk så ofta.  Först var det en förkylning som satt i länge, som blev komplicerad.. nån månad senare i April åkte jag på pollen/gräs allergi.  tja sen har det gått utför o jag fick problem med halsen .. och det är det som inte fixat sig ännu.  Därav denna nya undersökning.

sheit happenz. 

Nepp, var väl allt nu för denna gång.

Hmm..

ajsing, har visst inte skrivit här på ett tag ser jag.   Nåväl, inte så farligt egentligen.inte mycket nytt som skett så.  Micro-T var en trevlig bekantskap iaf, går som ett skott med den nya motorn, som jag installerade för ett tag sen. tråkigt nog så fick jag byta drev så den går inte så lätt upp på bakhjulen längre. Accet är inte hög, men toppfarten är mer än hög för att köra i lägenheten faktiskt. :D  ,  blir nog inte så mycket mer saker till den. kanske andra hjul axlar, med muttrar istället för E-clips.  lite enklare att byta däck då. :)



Jeje.. näpp..  nu e det nanedax för min del iaf. 

Ha de!